kinderfeestje themakisten traktatie

Gratis downloads

Hieronder vind je de downloads van de peuter, kleuter en grotere kinderen knutsels. Maar ook de Verjaardag Aftelkalender!

Verjaardag aftelkalender

Jarig zijn is leuk! Maar ook wel een beetje spannend. Met de verjaardag aftelkalender maak je het voor je kindje zichtbaar hoeveel nachtjes slapen het nog is tot ze echt jarig zijn.

Traktatiewikkel

Kaftpapier wikkel met label

Knutsel samen gezellig de traktatie wikkel in elkaar met deze gratis download. De traktatie is een wikkel die je zelf tot een zakje maakt. Het zakje kan je vullen met wat lekkers en eventueel een klein speelgoedje of stickers. Er past een doosje smarties of rozijntjes in.

Klik hier voor de download en en uitleg.

Feesthoed

Je eigen gemaakte feesthoed op je verjaardag! Dat is leuk! Die kan je heel makkelijk zelf maken. Print de gratis Feesthoed PDF uit op stevig karton en knip deze uit. Heb je geen stevig karton op A4 formaat, print dan het PDF bestand uit en gebruik hem als sjabloon op stevig karton. Ik heb voor deze feesthoed het glitterkarton van de Action gebruikt. Mooi van kwaliteit en ziet er meteen feestelijk uit. Op de lijmstrip smeer je wat lijn, of je gebruikt dubbelzijdig tape. Mocht je een pompom hebben dan is het leuk als deze bovenop komt. Met een nietmachine maak je een elastiekje vast aan de onderkant. Als laatste nog versieren en klaar is je feesthoed!

Valentijn

Hartjeslabel

Liefde is… samen cupcakes bakken! Versier ze mooi en steek er als topper een hartjeslabel in. Print de gratis download uit, plak er een satéprikkertje achter met plakband en steek de topper in de cupcake.

Hartjesvlinder

Hartjesvlinder

Kerst

Sneeuwpop knutsel

Uitleg
𝗣𝗲𝘂𝘁𝗲𝗿 𝗸𝗻𝘂𝘁𝘀𝗲𝗹 print de sneeuwpop uit en laat je kleintje deze inkleuren. Nog leuker als je er ook watten op plakt.

𝗞𝗹𝗲𝘂𝘁𝗲𝗿 𝗸𝗻𝘂𝘁𝘀𝗲𝗹 print de printable met de losse sneeuwpop stukken. Laat je kindje alles uitknippen. De handschoen en schoen trek je om op een leuk gekleurd papiertje en knip je daarna weer uit. Dit kan je ook doen met de neus en de hoed, maar inkleuren kan uiteraard ook. Begin met het opplakken van de rondjes en kleed de sneeuwpop dan verder aan. Teken twee ogen en een mond en klaar is je sneeuwpop.

𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗸𝗻𝘂𝘁𝘀𝗲𝗹 verf 4 ijsstokjes of knip 4 strookjes papier. Terwijl de stokjes drogen teken je op papier / rubber oid een hoed, wantjes, schoentjes en een neus voor de sneeuwpop. Plak de houtjes/ strookjes op elkaar in een vierkantje. Plak daarachter een vierkant papiertje; hierop kan je een mooie tekening maken. Tot slot plak je de hoed, wantjes, schoentjes en de neus, teken je de oogjes en mond en klaar!

Kerstboom knutsel

Uitleg
𝗣𝗲𝘂𝘁𝗲𝗿 𝗸𝗻𝘂𝘁𝘀𝗲𝗹 Print de Kerstboom peuter / kleuter PDF uit op wit papier of een leuk kleurtje. Geef je kindje potloden / wasco en versiering en laat je peuter de kerstboom mooi versieren.

𝗞𝗹𝗲𝘂𝘁𝗲𝗿 𝗸𝗻𝘂𝘁𝘀𝗲𝗹 Print de Kerstboom peuter / kleuter PDF uit op wit papier of een leuk kleurtje. Laat je kindje de kerstboom mooi inkleuren, versieren en uitknippen. Plak de kerstboom op een keukenrol en hij kan staan. Nog leuker als je kindje er twee maakt; dan is de keukenrol aan beide kanten beplakt 🎄 (print de kerstboom dan 2x uit).

𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗸𝗻𝘂𝘁𝘀𝗲𝗹 Print de Kerstboom peuter / kleuter PDF uit op wit papier of een leuk kleurtje. Laat je kindje de kerstboom mooi inkleuren, versieren en uitknippen. Knip 1 kerstboom van boven naar beneden in tot ongeveer de helft, de andere kerstboom knip je tot ongeveer de helft in vanaf de bovenkant. Schuif ze in elkaar en je kerstboom is klaar.

Tip: heb je voor de kleuter knutsel een keukenrol print dan het A4 formaat uit. Gebruik je een toiletrolletje print dan de Kinder knutsel (2x A5 formaat) PDF uit.

Kerstman knutsel

De uitleg van de kleuter, kinder en servetringen knutsel staat op de PDF van de betreffende knutsel.

𝗣𝗲𝘂𝘁𝗲𝗿 𝗸𝗻𝘂𝘁𝘀𝗲𝗹 Print de kerstman peuter knutsel PDF uit op wit papier of een leuk kleurtje. Geef je kindje potloden / wasco en versiering en laat je peuter de kerstman mooi inkleuren en eventueel versieren met watjes of propjes zakdoek / crêpe papier.

Pasen

Paasei versieren – peuterknutsel